Et brev til min far

Et brev til min far
Photo credit: Monica Hjelmslund. Mit bryllup. August 2017.

Kære far

Dig

I dag er det præcis to år siden, du forlod denne verden. Vores verden. Mor. Mig. Os alle. Fra den ene dag til den anden. Jeg tænker tit på, hvad de sagde til dig på hospitalet. Om du forstod, hvad de sagde til dig. Om du fortalte os sandheden. Om du fortalte mor sandheden. Vidste du mon, at enden var nær.

Jeg håber, du har det godt, der hvor du er. At vi ses igen en dag.

Dit barnebarn

For hver dag der går, bliver dit barnebarn ældre. Han bliver to år til januar. Jeg er så ked af, du aldrig nåede at møde ham. At han aldrig nåede at møde dig. Du ville have elsket ham. Og han ville have elsket dig. Han ville have tøffet rundt efter dig i din og mors have. Med sin lille hat på hovedet. Råbt “morfar”. Nysgerrigt set dig vande blomster. Plukke kirsebær. Slå græs. Hjulpet dig med at reparere plæneklippere. Han ville servere sandkager for dig. Pyntet med blomster. Han er en lille original. Præcis som du var det. En stor original altså. Han er vild med biler. Han ville have elsket at besøge jer på Fejø. At få en tur på din traktor. Men han kom aldrig til at møde dig.

Mig

Jeg har det godt. For det meste. Livet går op og ned. Men jeg er et godt sted i mit liv. Der har ofte været ting, jeg ville ringe og fortælle dig. Ting jeg ville spørge dig om. Men det kan jeg ikke. Der er sket meget de sidste par år. Og de sidste par måneder. Jeg har udviklet mig meget. Lært at alting ikke handler om mig hele tiden. Lært at sætte mig selv i anden række. Men også lært at passe på mig selv. Beskytte mig selv mod omverdenen. Sige fra.

Mor

Du blev kun 72 år gammel. Mor nærmer sig 70. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om det snart er hendes tur. Hendes tur til at forlade mig. Den tanke kan jeg ikke holde ud. Det er ikke mere end et par dage siden, jeg var bange for, det allerede var for sent. Jeg kan ikke undvære hende. Hun er min alting. Jeg er glad for, mor har fået en kæreste. Han holder hende ung. Og glad. Det har hun fortjent. Og haft brug for. Han er god for hende.

Jeg savner dig. Jeg tænker ikke på dig hver dag. Men jeg savner dig hver dag. Vi to skulle have haft meget mere tid sammen. Meget mere.

Kys Buba

Læs eller genlæs: Et farvel til min kære far

8 Comments

 • Anne-Marie 14/10/2019 at 18:17

  Så utrolig fint og rørende❤️ Kærligste tanker herfra storesøster❤️

  Reply
  • Lullumut 14/10/2019 at 21:32

   Tak, søs <3 Håber du har haft en dejlig fødselsdag i dag :-*

   Reply
 • Lille My 14/10/2019 at 14:44

  Så fint, og rørende. Tanker til dig <3

  Reply
  • Lullumut 14/10/2019 at 21:31

   Tak, Stine <3

   Reply
 • VenterPaaVinBlog 14/10/2019 at 12:54

  Hvor fint, med en lille livsstatus sendt med tankepost (: <3
  VenterPaaVinBlog har skrevet følgende…Hæphop i blodet, gulerodschokolade og smørrebrød på hjernen.My Profile

  Reply
  • Lullumut 14/10/2019 at 13:47

   Tak, og dejligt du synes om det :-) <3

   Reply
 • Ida Westphall 12/10/2019 at 18:40

  Sikke et smukt brev <3 <3 <3

  Reply
  • Lullumut 14/10/2019 at 08:23

   Tak <3

   Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.